Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Groep Versmissen kiest voor externe CEO

Frans Versmissen (r.)

De Kempense Groep Versmissen, actief in de brede bouwsector, stelt Dennis Colart de Bailliencourt aan als eerste externe CEO. Het bedrijf blijft voor 100% eigendom van de familie Versmissen, maar wil zo een trendsetter blijven in het vinden van oplossingen voor de vele uitdagingen die de sector kent.

“Onze groep is sterk gegroeid dankzij onze keuze om altijd vernieuwend te willen zijn”, stelt eigenaar Frans Versmissen. “Die lijn willen we doortrekken. Ik wil niet de zoveelste eigenaar zijn die te lang de regie wil houden. Ik denk dat wij ons met een externe CEO, met veel ervaring in de sector én voeling met de Kempen, het beste wapenen voor wat op ons afkomt. De familiale verankering blijft natuurlijk gegarandeerd. Ik blijf voorzitter van de raad van bestuur en mijn zonen Hendrik en Max zijn actief in bedrijven van de groep.”

Dennis Colart de Bailliencourt (44) is bouwkundig ingenieur en woont in Dessel. De nieuwe CEO komt van de Arendonkse bouwgroep B&R waar hij de voorbije zes jaar commercieel directeur was. Daarvoor werkte hij als commercieel directeur bij de Groep Willemen. “Het DNA van een familiale bouwgroep is me dus niet vreemd”, vertelt de nieuwe CEO. “Dat familiale karakter gaan we koesteren als de ideale basis voor de toekomst. De visie van de Groep Versmissen blijft dat de klant het centrale gegeven blijft in alles wat we doen.”

Ontzorgen

De groep Versmissen overkoepelt 7 bedrijven met telkens een aparte specialisatie en stelt rechtstreeks een 130 tal mensen tewerk. “Omdat we zowel expertise aanbieden in algemene bouw (ABHR), aluminium ramen & deuren (Alucotec), funderingen (Fix Funderingen), glas (Glaswerken Vanheertum en OMD Glaswerken), verwarming en sanitair (Versanico) en zelfs asbestverwijdering (Perfect Finish); kunnen we onze klanten écht ontzorgen”, stelt Dennis.

“Iedereen weet dat in elk bouwproject hindernissen opduiken. Omdat we alles zelf in huis hebben, kunnen we een snelle oplossing bieden zonder ons te verstoppen achter anderen. De klant wordt altijd geholpen. Punt.”

Duurzaamheid

De nieuwe CEO is, samen met de eigenaars, zeer ambitieus. We willen blijven groeien”, klinkt het. “Zowel binnen de bedrijven binnen de groep als door overnames. Daarbij staat de zorg voor duurzaamheid centraal. Op dat punt staat onze sector voor gigantische uitdagingen. Wij willen klaar zijn lang voor de nieuwe strengere Europese normen er zijn. Die zullen een sterke impact hebben op de gebruikte materialen en technieken, maar ook op alle werktuigen en het wagenpark. Daarvoor willen we zeker ook mee in de ‘War for talent’. We zoeken profielen die ons in die duurzame strategie kunnen versterken.”

Doelgroep

De Groep Versmissen blijft ook in de toekomst mikken op de professionele klant.  “Met onze Kempense no-nonsense aanpak, werklust en open mentaliteit zijn we de ideale partner voor iedere bouwprofessional die in vertrouwen aan een belangrijk project willen beginnen.”  Foto :  Dennis Colart de Bailliencourt en Frans Versmissen (r.)

Frans Versmissen (r.)

Deel dit artikel